11 Mart 2016 Cuma

Até logo meu Oporto!


 Üstünden 1 aydan fazla geçti, başka seyahatler edildi ben hala Porto gezimizin son gününü yazamadım ya, bravo

Son günümüz pazardı.Pazarları bütün dükkanlar kapalıdır Porto'da cafeler bile nerdeyse. Erasmusta iken akşam yemeği yiyecek yer bulamadığımız çok olmuştu.Pazar günü plajlara, duoro  boyunca koşmaya, yürüyüşlere, parklara ya da riberia'ya gidip sakin sakin içmeli, güneşlenmeli, yanınızda biri varsa sohbet etmeli, yoksa kitabına sarılmalı, hayaller kurmalı...

Önceden bildiğimizden ötürü pazar gününe yapılacak bir şey bırakmadık , atlantik okyanusunun ve Duoro'nun keyfini çıkarmaktan başka...

Minik evimize veda edip Duoro kıyısına inmek üzere yola çıktık. Tek amacımız uçak saatine kadar yavaş yavaş Duoro boyunca yürüyüp okyanusa ulaşmak, birşeyler yeyip havaalanına geçmekti.Rua do Torinho'da yeni açılmış ( yeni derken 2014'te yoktu bana göre yeni :)) Oficinacc'ye kahve almak için girdik. Çoook tatlı, melez, bonus bir garson bize brunch'a mı geldiniz diye sorunca bir göz göze geldik Guille'yle ve hemen atladık.Konu yemek olunca birbirini gaza getirip deli gibi yemek yiyen çiftlerdeniz, yakında el ele tutuşup yuvarlanıcaz muhtemelen .

Oficinacc, çok tarz, rahat bir cafe, aynı zamanda atölye. Portekizli hipsterların gözde mekanı ve menüleri çok başarılı.Sanki cermodern'de kahvaltı ediyormuşçasına tanıdık bir his.Tasarımı hoş, peynir tabakları, reçelleri, ekmekleri bir harika.





Kendi tasarımları olan bez çantalardan, defterlerden falan hediyelik alabilirsiniz.İnstagram hesaplarına göz atmak isterseniz https://www.instagram.com/oficinacc/

Biz bildiğimiz, özlediğimiz mekanlara gitmenin yanında yeni yerler keşfettiğimiz için çok mutlu olduk . İlki Oficinacc diğeri ise ilk gün keşfettiğimiz Rua de Cedofeita 'daki Catraio Craft Beer shop'tu.
Facebook sayfaları https://www.facebook.com/catraiobeershop/ 

Sanki işsizlik biraz azalmış, bankalar yeniden kredi vermeye başlamış gibi geldi bize çünkü yeni yeni bir sürü minnoş dükkan kafe açılmıştı canım porto'muzda. Daha çok gidip daha çok keşfetmek gerek :)

Uzuuuun bir kahvaltı kahve faslından sonra asıl rotamıza dönüp, pazara layık manzarayla nehir kenarı yürüyüşümüzü yaptık. Hava biraz yağmurlu ve soğuktu ama Foz de Duoro yine güzel yine güzeldi. Foz'dan sonra Matasinhos biraz uzak, benden söylemesi ama  Matasinhos'da vaktiniz varsa sörf yapabilirsiniz, piknik yapabilirsiniz, kestane alıp sadece gün batımını izleyebilirsiniz. Okyanus nihayetinde neler neler yapılır , mis .
En son Matasinhos'a varıp havaalanına geçtik. Dönüş uçuşumuz Barselona'ya idi.İlk kez Barselona'ya hiç gitmek istemedim :(




  Bu iki günde biz tekrarlamaya fırsat bulamadık ama eğer zamanınız geniş ise Porto'da yapılacaklar bonus part ! 


1. Gaia tarafındaki Miramar sahiline gidin. Capela do Senhor da Pedra kilisesini görün, Gün batımını izleyin


2. Teleferiğe binin, Porto ve Gaia 'yı yukardan izleyin 



3. Gaia tarafındaki şarap mahzenlerini gezin,Porto şarabının inceliklerini öğrenin, tadım yapın 


4. Küçücük botlara doluşup nehir turu yapın :)





5. Üniversite öğrencilerinin  gizemli pelerinlerini çalıp Harry Potter'cılık oynayın 
Denk gelirseniz Tuna denilen müzik gruplarının sokak performanslarını dinleyin, hemen her bölümün bir grubu var ve yıl boyunca Tuna festivali için çalışıyorlar, bazen bi kaç saatliğine Riberia'da ya da Aliados'ta çalıp bira paralarını çıkarıyorlar.

Vedaları hiç sevmem. 
5 saatte Madrid yazısı çok yakında





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder